2010 m. balandžio 29 d., ketvirtadienis

Saldūs Jorkšyro pudingai


Jooo, mažumėlę gėda, prisipažįstu, ilgokai tingėjau..:) Tai atsigavimui pradėkim nuo lengvesnių gaminukų. Čia kai norisi to "kažko", bet nesi tikras ko..kartais sūraus, kartais saldaus.. Galimos recepto variacijos labai nesunkiai: arba dedam cukraus ir valgom rezultatą su klevų sirupu ar uogiene, arba dedam druskos ir pipirų ir turim ši bei tą sūraus, prie kokios sriubytės pvz vietoj duonos.


Taigi, pasigamina itin greitai, pigiai ir paprastai:


  • 200 ml pieno

  • 140g miltų

  • 4 kiaušiniai

  • druska/pipirai arba cukrus/vanilė/gvazdikėliai/cinamonas/dar kas nors

Įjungiam orkaitę ant 230C, ir įdedam indelius/formeles, kame ketiname pudingus kepti, į kiekvieną po šlakelį aliejaus įpylę, kad kaistų. Pasiruošiam dubenį ir mikserį. Suberiam miltus, įmušam kiaušinius, su mikseriu išplakam, supilam pieną ir irgi išplakam. Prieskonius dedam, išmaišom ar išplakam. Viskas truks maždaug 5 minutes. Tada gražiai supilstom į formeles, kurios jau įkaitusios, tešlą (ji skysta kaip lietiniams bus) ir šaunam į orkaitę kepti. Kepam maždaug 20 min., kol paruduos ir iškils. Kyla labai stipriai ir gražiai, beje, tik jokiais būdais neatidarinėkite orkaitės:) Aš kepiau silikoninėje formelėje, ją įstačiusi į metalinę bleką, tik dėl stabilumo. Gavosi gražios "gėlytės". Fotkinau per orkaitės stiklą:) Valgyti reikia karštas, nes kai atšala, dingsta visas purumas ir subliūkšta.. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą