- Vištos krūtinėlės 4 vnt.
- imbiero piršto dydžio gabalo
- česnako 4 skiltelės
- aitrioji paprika raudonoji viena-dvi, priklausomai kaip aštriai norit (jei nenorit aštriai, nedėkit tada išvis)
- petražolių ir/ar kalendros šviežių lapų geros saujos
- jogurto natūralaus 0,5-1 indelis (priklausomai kiek daug vištos darysit)
- riešutų sviesto "crunchy peanuts butter", yra pirkti "sveikuose produktuose", gal ir dar kur nors
- sultinio daržovių stiklinė
- druskos, alyvuogių aliejaus šaukšto
Vištieną supjaustom kubeliais ir atidedam į šoną. Tada nulupam ir dideliais gabalais supjaustom imbierą, česnaką, čili pipiriuką, sumetam į tą patį indą petražoles/kalendras, įpilam vandens gerą šlaką (kad blenderiui lengviau būtų) ir viską su blenderiu susmulkinam iki košės žalios ir skaniai kvepiančios. Čia kad nereiktų vargti smulkiai pjaustant, spaudžiant ir t.t., plius laiko daug susitaupo. Pilam šaukštą alyvuogių aliejaus į troškintuvą, suverčiam vištą ir per porą minučių apkepam, kad pabaltų iš visų pusių. Tada suverčiam į vištieną prieskonių košelę, išmaišom ir leidžiam uždengę troškintuvą skleisti apetitą keliančius kvapus. Tuo tarpu pasidarom sultinį: užverdam arbatinuke vandenį, supilam į puodelį, įmaišom sultinio tirpaus šaukštelį gerą (aš ištikima "Marygold", jis be jokių E ir skonio stipriklių) ir viską suverčiam į troškintuvą ant vištos. Įdedam porą šaukštų traškaus riešutų sviesto, išmaišom gerai, supilam jogurtą, leidžiam pasitroškinti tam gėriui kokias 7-10 min, ragaujam ar netrūksta druskos. Galima tiekti su bulvių koše, galima tiesiog su daržovėm valgyti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą