2009 m. liepos 24 d., penktadienis

Žadėtasis hummus


Taip gavau barti už tingėjimą kad ojoj. Tai bandau reabilituotis...

Apie hummus'ą. Čia šios vasaros mūsų su Giedre obsession, ne kitaip. Pasidarom, suvalgom ir iškart vėl daromės, kažkaip kuo daugiau jo valgai, tuo skanesnis ir didesnę priklausomybę įgyji. Taip kad atsargiai :)
Reikės:


  • 2 indeliai konservuotų avinžirnių (angl. chickpeas vadinasi, yra maximose prie žirnelių pirkti)

  • česnako 2-3 skiltelės

  • maltų kmynų šaukštelis (nebūtinai, bet skaniau)

  • šaukštas sezamų pastos Tahini (yra pirkti Panoramoj "Sveikuose produktuose")

  • alyvuogių aliejaus šlakas geras

  • truputį vandens

  • petražolės (nebūtinai, bet skanu)

Pasiruošiam indą smulkinimui ir smulkintuvą rankinį (blenderį). Nusunkiam avinžirnius, perskalaujam šaltu vandeniu gerai, suberiam į indą, sumetam česnaką, kmynus, aliejų, vandenį, sezamų pastą ir su blenderiu viską sumalam iki vientisos masės. Susmulkinam peiliu petražoles ir įmaišom į hummusą. Tada dar pašlakstom alyvuogių aliejum ir vuolia, skanaus! Tinka su ciabbata labai, prie pomidorinės sriubos, šiaip užtepti lavašui ar tiesiog supjaustyti ketvirčiais šviežią agurką ir juo kabinti.

1 komentaras:

  1. Sito reikalo nelabai supratau, bet paragauti verta :) Tikrai. Ypač su lavašu... Tada jau ir nieko, valgyti galima :) :) :)

    AtsakytiPanaikinti