2011 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Dietiniai patiekalai II. Kepenėlių paštetas

Šiaip darau kepenėlių paštetą su šonine, sviestuku ir niam niam kaip skanu. Bet čia dietinė versija, o vis tiek skanu. Reikės:

  • vieno įpakavimo vištos kepenėlių (aš pirkau Rimi, bet svorio nepažiūrėjau, gal apie kg bus)

  • 1 svogūno

  • brendžio arba romo truputį

  • 2 skiltelės česnako

  • vandens karšto stiklinė

  • želatinos pora arbat.šaukštelių

Kepenėlės suverčiau į tą pačią stebuklingąją nepridegančią keptuvę (be nieko, be jokio sviesto, aliejaus ar dar ko nors). Ten pat sudėjau smulkintą svogūną su česnaku, druskos su pipiriuku dosniai pabarsčiau, keletą minučių apkepus šliūkštelejau romo. Kai viskas apkepė, kad jau nebesimatė kepenėlių raudonumo, sukračiau į blenderį, supyliau karštą vandenį su ištirpinta želatina ir sumaliau. Tada viską dedam į kepimo formą ir apie pusvalandį kepam orkaitėje. Skanu ir greitai. Tinka užsitepti ant duonytės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą