- 2-3 svogūnai, smulkiai supjaustyti
- 3-4 skiltelės česnako, kartu su svogūnais pakapotos
- 1 pakelis 0,5% riebumo varškės
- panašus kiekis naminės rikotos (2 kefyro pakelius nakčiai į šaldiklį, ryte istraukiat ir paliekat kokiam sietelyje virš bliūdo kad nuvarvėtų atšilęs)
- avižų sėlenų 2 šaukštai
- kviečių sėlenų 1 šaukštas
- džiovintų pomidorų gera sauja, ištraukt iš aliejaus, nusausint su popierine servetėle ir supjaustyt
- esant norui ir turint, galima cukiniją kokią papjaustyt ir truputį apvirt ar kalafiorą/brokolį (aš nedėjau, nes cukinija kurią turėjau pasirodė labai karti)
- 3 kiaušiniai
Taigi, svogūnus su česnakiuku ir trupučiu vandens į nepridegančią keptuvę, vis pamaišant, kol suminkštės ir susileis. Tada dapilam vandens dar verdančio ir sudedam ten pat visas sėlenėles, dar pora minučių pamaišom. Druskos ir pipirų nepamirštam. Viskas taip sutirštės į tokią beveik kosytę. Atskiram bliūduke išplakam kiaušinius su varške ir rikota (jei neturit, tiks jogurtas natūralus puikiausiai), padruskinam, sumetam pomidorus džiovintus, supilam keptuvės turinį, viską išmaišom ir sukrečiam į silikoninę pyrago formą. Papuošiam vyšniniais pomidoriukais, jei turim ir norim. Kepam apie 30-40 minučių 200 C įkaitintoj orkaitėj. Skanu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą