2011 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Dietiniai patiekalai. Svogūnų ir dž.pomidorų kišas

Na ka, pavasaris atėjo, o kartu ir poreikis apmažinti susikaupusius lašinukus. Tai dabar dietinių patiekalų pavarysiu:) Pradžiai nuo kišo pradėsiu, labai jau pamėgau šituos pyragus be miltų aš. Reikės:

  • 2-3 svogūnai, smulkiai supjaustyti

  • 3-4 skiltelės česnako, kartu su svogūnais pakapotos

  • 1 pakelis 0,5% riebumo varškės

  • panašus kiekis naminės rikotos (2 kefyro pakelius nakčiai į šaldiklį, ryte istraukiat ir paliekat kokiam sietelyje virš bliūdo kad nuvarvėtų atšilęs)

  • avižų sėlenų 2 šaukštai

  • kviečių sėlenų 1 šaukštas

  • džiovintų pomidorų gera sauja, ištraukt iš aliejaus, nusausint su popierine servetėle ir supjaustyt

  • esant norui ir turint, galima cukiniją kokią papjaustyt ir truputį apvirt ar kalafiorą/brokolį (aš nedėjau, nes cukinija kurią turėjau pasirodė labai karti)

  • 3 kiaušiniai

Taigi, svogūnus su česnakiuku ir trupučiu vandens į nepridegančią keptuvę, vis pamaišant, kol suminkštės ir susileis. Tada dapilam vandens dar verdančio ir sudedam ten pat visas sėlenėles, dar pora minučių pamaišom. Druskos ir pipirų nepamirštam. Viskas taip sutirštės į tokią beveik kosytę. Atskiram bliūduke išplakam kiaušinius su varške ir rikota (jei neturit, tiks jogurtas natūralus puikiausiai), padruskinam, sumetam pomidorus džiovintus, supilam keptuvės turinį, viską išmaišom ir sukrečiam į silikoninę pyrago formą. Papuošiam vyšniniais pomidoriukais, jei turim ir norim. Kepam apie 30-40 minučių 200 C įkaitintoj orkaitėj. Skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą