2009 m. birželio 10 d., trečiadienis

"Vasarinė" naujiena - trinta pomidorų sriuba


Lengva, sodraus skonio, greitai pasigamina, nekaloringa - puikiausias patiekalas vakarienei. Šįvakar valgėm ją su Jonu ir Giedre terasoj, užkandom ciabatta su hummus'u. Nu žinokit, labai gardu. Hummus receptuką įdėsiu artimiausiu metu, o šiam kartui sriubytė. Reikės:


  • 2x800g arba 4x400g skardinės pomidorų savo sultyse

  • 6-8 džiovinti pomidorai aliejuje, tik be aliejaus

  • druskos labai nedaug, pipirų normaliai ir daug baziliko, idealu šviežio

  • cukraus šaukštas geras

  • grietinės porą šaukštų

  • sultinio 0,5L, daržovių

  • česnako 4-5 skilteles

Į puodą nupilam gerą šaukštą aliejaus iš džiovintų pomidorų, jame pakepinam smulkiai supjaustytą česnaką, sumetam ir truputį apkepam kelis kartus perpjautus džiovintus pomidorus, suverčiam pomidorus savo sultyse iš skardinių, įpilam cukraus, druskos, pipirų, pamaišom ir uždengiam virti. Tada užvirinam arbatinuke vandens puslitriuką, jį supilam į sriubą, įdedam Marigold sultinio gerą šaukštą (čia tinginio pančiai taip daržovių sultinį daro:)), išmaišom, bazilikus sudedam, dar leidžiam kelias minutes pavirti. Tada sudedam grietinę, išmaišom ir su blenderiu viską sutrinam. Viskas, sriubytė paruošta. Jei norit ir netingit, labai skanu naminio pesto padažo pasidaryti ir juo pagardinti sriubą lėkštėje. Jei norit, bet tingit, galima pirktinio įsidėti. Man asmeniškai skaniausia be nieko, tokia kokia yra, su tamsia itališka duona ciabbata, aptepta hummus. Ir su baltu vyniuku...mmmmmmmmmmm.

1 komentaras: