2009 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Dar vienas greitukas vakarienei - itališki švieži "vėžliukai nindzės" su naminiu pomidorų padažu

Čia šios savaitės mūsų su Jonu top'as vakarienei - jam patinka, nes skanu ir patinka pavadinimas (čia atskira kilmės istorija), o man patinka, nes pasigamina per 15 min. "Vėžliukais nindzėmis" praminėm šitą patiekalą, kai prieš porą metų keliavom po Italiją ir Jonui skaitydama meniu kavinėj pasakiau "tortellini su pomidorų padažu", o jam susiasocijavo su "turtle", pradėjo juoktis ir sako, man tuos vėžliukus nindzes užsakyk. Tai dabar vakarienei jau du vakarus iš eilės valgom "vėžliukus nindzes".. Taigi, perkam parduotuvėj:
  • smulkintų pomidorų savo sultyse, 2 ind po 400g
  • maskarponės mažą indelį
  • šviežių "tortellini"(koldūniukų), mes mėgstam su džiovintais pomidorais ir mocarela, bet būna ir visokių mėsinių (prie sūrių šaldytuvuose dažniausiai būna arba jei Rimi, tai prie jau susvertų salotų pusfabrikačių)
  • dar namuose surandam česnako, druskos, cukraus ir alyvuogių aliejaus

Gaminasi nepadoriai paprastai. Užkaičiam puode nedideliam vandenį, kol užvirs, susmulkinam česnaką, sumetam į troškintuvą ar didelę keptuvę, lašą alyvuogių aliejaus, kad biškutį apkeptų ir paskleistų savo gerąjį kvapą, tada suverčiam pomidorus trintus iš skardinių, pabarstom druskos, žiupsniuką cukraus, kai burbuliuoja, diiiiidelį šaukštą maskarponės, išmaišom ir padažas gatavas. "Vėžliukai" verda 2-3 minutes, taip kad jau būna ir jie paruošti. Tada koldūniukus iš puodo suverčiam į troskintuvą su padažu, pamaišom kad įsigertų skonis ir serviruojam į lėkstes. Rekomenduojama užsibarstyti bazilikais ir valgyti su šaukštu. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą