- smulkintų pomidorų savo sultyse, 2 ind po 400g
- maskarponės mažą indelį
- šviežių "tortellini"(koldūniukų), mes mėgstam su džiovintais pomidorais ir mocarela, bet būna ir visokių mėsinių (prie sūrių šaldytuvuose dažniausiai būna arba jei Rimi, tai prie jau susvertų salotų pusfabrikačių)
- dar namuose surandam česnako, druskos, cukraus ir alyvuogių aliejaus
Gaminasi nepadoriai paprastai. Užkaičiam puode nedideliam vandenį, kol užvirs, susmulkinam česnaką, sumetam į troškintuvą ar didelę keptuvę, lašą alyvuogių aliejaus, kad biškutį apkeptų ir paskleistų savo gerąjį kvapą, tada suverčiam pomidorus trintus iš skardinių, pabarstom druskos, žiupsniuką cukraus, kai burbuliuoja, diiiiidelį šaukštą maskarponės, išmaišom ir padažas gatavas. "Vėžliukai" verda 2-3 minutes, taip kad jau būna ir jie paruošti. Tada koldūniukus iš puodo suverčiam į troskintuvą su padažu, pamaišom kad įsigertų skonis ir serviruojam į lėkstes. Rekomenduojama užsibarstyti bazilikais ir valgyti su šaukštu. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą