- žaliųjų lešių 2-3 saujos (žiūrint kiek bus valgytojų)
- fetos sūrio kubelių
- pomidorų pora
- raudonojo svogūno, 1 vnt
- česnako skiltelė stora
- alyvuogių aliejaus truputį
- citrinos sultys 0,5-1, pagal salotų kiekį ir skonį
Uždedam virti lęšius (kokių 10-15 min trunka, nepervirti, kad nebūtų košė vietoj salotų), kol verda supjaustom gana smulkiai pomidorus, raudoną svogūna pjaustom kaip graikiškom salotom, per pusę ir tada plonai. Pasiruošiam padažiuką - citrinos sultis sumaišom su išspaustu česnaku ir alyvuogių aliejum. Išvirusius lęšius nusunkiam, tada ant dar šiltų užpilam pasigaminto padažo ir paliekam įsigerti 5 minutėms. Sumaišom su pomidorais, svogūnais ir fetos kubeliais ir vuolia! Skanu, sveika ir užtruksit tik tiek, kiek truks kol išvirs lęšiai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą