2009 m. kovo 8 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas su migdolais - gimtadienio dovana Jonui ir Giedrei


Kadangi tiek mano kūdikis, tiek geriausioji kaimynė gimę tą pačią dieną, sugalvojau prie dovanos dar ir po pyragiuką kiekvienam iškepti. Reikėjo susisukti greitai, tai štai jums greitojo šokoladinio pyrago receptukas. Lengvai ir greitai pasidaro, skanu, galima palepinti save ar draugus kokį vakarą.


Reikės:


  • dviejų plytelių (220-240 g) juodo šokolado (kakavos 60-70%, ne mažiau)

  • 6 kiaušinių

  • miltų vieno kupino šaukšto

  • sviesto nesūdyto koks 130 g

  • migdolų drožlių pabarstyti viršui

  • cukraus arba cukraus pudros, nedidelė stiklinė

Įkaitinam orkaitę ant 175C. Ištirpinam šokoladą su sviestu, gerai išmaišom. Išplakam kiaušinių baltymus iki standumo, tada kitam dubenėlyje trynius su cukrum išsukam iki tirštumo. Šokoladą su sviestu pilam į trynių masę, išmaišom. Miltus sudedam, išmaišom. Iki šiol viską maišėm mikseriu. Dabar imam šaukštą ir atsargiai įmaišom išplaktus baltymus. Viską dedam į paruoštą skardą, dosniai apibarstom migdolais, kepam apie pusvalandį, kol parusvės migdolai. Šitas pyragas toks labai "šokoladinis", todėl vidus turi likti gan drėgnas ir minkštas, bet netekantis, o viršus iškyla ir sutrūkinėja truputį. Skanaus!

2 komentarai:

  1. Oooo, sitas bus mano megstamas! :) Tik kaip padaryti, kad gautusi siek tiek dregnas viduj? Kiek mazdaug laiko kepti is tokios ingridientu porcijos?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vienas iš būdų įstatyti karščio nebijantį induką su vandeniu šalia blekos, kol kepa. Skaičiau, bet pati dar nebandžiau..jei pabandysi, duok žinią, kas vyko:) O kitas patikrintas būdas tai jokiais būdais nepadauginti miltų ir kepti trumpiau, apie dvidešimt minučių ant 180C arba 25 min ant 165C.

    AtsakytiPanaikinti