Labai paprastas receptukas ir tikrai žiauriai skanu, nėra net ką lyginti su parduotuviniais dalykais. Ėmiausi daryti, nes beveik visuose parduotuviniuose dribsniuose pridėta razinų, o man jos tinka tik varškės apkepui ir jau visai nepatinka kai būna dribsniuose.
Taigi, receptukas:
- avižų pakelio 2/3 (lietuviškų, pigiausių)
- migdolų drožlių (pardavinėja "Sveikuose produktuose", Panoramoj pvz)
- kokosų drožlių (ten pat)
- moliūgo sėklų
- lazdyno riešutų saujos sveikų
- saulėgražų
- medaus 2 šaukštai
- vandens 2 šaukštai
- aliejaus 2 šaukštai
Vandenį ir medų sumaišom mažiausiame turimame puode, biškį pašildom (aišku, kas turi mikrobangę, puodai visai nebūtini, bet aš už sveiką maistą ir neturiu to aparato, užtat vargstu su puodais:)), kad medus suskystėtų visai, pasidaro tokia kaip vandens konsistencija, nukeliam nuo ugnies, įpilam aliejų ir viską pamaišom. Tada supilam ant išmaišytų avižų-riešutų-drožlių-kas mėgsta razinų ir kitokių džiovintų vaisių ir gerai permaišom kelis kartus, kad viskas tuo skystimėliu apsiveltų. Tada beriam ant skardos ir kišam į orkaitę. Kepam ant kokių 190-200C, periodiškai pamaišom, kol [viskas taip sexy paruduoja, maždaug dvidešimt minučių, ne ilgiau. Priedų į avižas dėjau po gerą saują, bet čia jau skonio reikalas, tik jei visko labai daug dėsit, tada dėkit po tris, o ne po du šaukštus "šlapiųjų" produktų.
Skanu su pienuku, natūraliu jogurtu, kefyru, o užvis skaniausi tai vieni:)
Savaitgali buvau uzsikepus paruosti sita gerybe, bet Maximoj nei kokoso drozliu, nei smulkintu migdolu negavau. Grizus namo padariau virtuves inventorizacija ir nusprendziau, kad pradziai reikia pabaigti tuos 2 pilnus pokus pirktiniu musliu..
AtsakytiPanaikintiMaximoj ir nebuna tu gerybiu, as pirkau Panoramoj, pakeliui i Rimi yra tokia "sala" "Sveiki produktai". Tai ten apart visokiu indisku prieskoniu, ekologiskos kosmetikos ir pan yra ir smulkintu migdolu, ir ekologisku moliugo seklu, ir kokosu drozliu.
AtsakytiPanaikinti