"Keptuvėje pasikepina chorizo, svogūnai, pipirai, krevetės sušyla (aš naudoju jau virtas), per tą laiką ryžiai išverda su daržovėm, paskui lengvu rankos judesiu abu sumaišom ir prašom prašom prašom.... ir gražiai atrodo, ir labai labai skanu...
- 120 g pikantiškos (aštrios) chorizo
- 250g karališkų krevečių (large king prawns)
- 0.5 – 1 svogūnas
- 1 pipiras raudonas saldus
- 1 stora česnako skiltelė
- 1 šaukštelis raudonosios paprikos miltelių
- 0.5 citrinos sulčių
- 200g daržovių mišinio (šaldytos daržovės: žirneliai, kukurūzai, šparaginės pupelės, morkos)
- 100g sugarsnap ir mange tout žirnių, na kur ankštys žirnelių labai skanios žalios... nežinau, kaip lietuviškai
- 140 g ryžių (nevirtų kiekis čia, žodžiu, nedidelė stiklinė)
- druskos, pipirų
Užkaisti vandenį, pasūdyti, kai užvirs, supilti ryžius, kai ryžiai jau bus beveik išvirę, sudėti šaldytas daržoves, o jau likus minutei iki virimo pabaigos - žirnelių ankštis (sugarsnap ir mange tout) kol verda ryžiai: chorizo supjaustyti nedideliais gabaliukais ir dėti į keptuvę (chorizo - mano manymu, yra geriausia dešra pasaulyje). Iš chorizo išbėgs užtektinai riebalų, kuriuose pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, tada minutelę - smulkintą česnaką, tada dėti pipirą, pakepinti keletą minučių, kad suminkštėtų, tada paprikos miltelius, ir krevetes mest,i, kad šios tik sušiltų ir apliptu visu gėriu kuris keptuvėje susikaupė...jau ryžiai su daržovėm turėtų būt išvirę, taigi juos nupilti ir viską dėti į keptuvę. Viską pamaišyti, dar keletą kartų paragauti ar ko netrūksta, įdėti druskos, pipirų ir citrinos pusės sulčių išspausti, jei yra, dar petražolių smulkintų šast.... ir viskas - papraščiau nebūna :)"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą