Reikia:
- pakelio šaldytų šparaginių pupelių
- indelio konservuotų virtų chickpeas
- gero šaukšto skysto medaus
- šaukštelio Dižono garstyčių
- pusės citrinos sulčių
- druskos, pipirų
- česnako kokių 4 skiltelių
- sabos padažo (arba kokio kito saldesnio balzamiko acto padažo), nebūtinai
Česnaką sutraiškom į keptuvę, kurioje jau kaista šaukštas aliejaus. Supilam pupeles, padruskinam ir kepinam. Indelyje sumaišom medų su garstyčiom, įspaudžiam citrinos sultis, papipirinam ir supilam ant pupelių į keptuvę. Sudedam žirnius, prieš tai aišku nusunkę skystį. Dar viską pakaitinam ir vuolia, galima valgyti. Aš dar prieš pat pabaigą pašlaksčiau Saba padažu, jis tokio macnumo duoda, paryškina saldžiarūgštį skonį. Bet tikrai nebūtina, ir be jo gerai gausis.
Jei pupeles gaminti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies, tai tų žirnių manau geriau nedėti. Bet jei vien kaip vegetarišką patiekalą, tai galima ir kokių dar morkyčių ar brokoliukų pridėti. Tinka su baltu vynu, mes Ruffino ragavom oj ragavom kol prisiragavom, ik:)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą