Taigi, produktai:
- 2 kiaušiniai
- 1 indelis grietinės (vidutinis, apie 250g)
- 1 indelis saldinto kondensuoto pieno
- 50-75-100 g sviesto
- avižų pačių pigiausių lietuviškų paprasčiausių, tų kur maišiukuose celofaniniuose (nu čia kebliau su kiekiais, nes beriu iš akies.. turbūt kokie 250 g, daugiau negu pusė pakelio standartinio)
- riešutų (man skaniausia su migdolais, bet čia up to you)
Nu toliau tai jau paprasta kaip 3 kapeikos. Užtat toks ir geras šitas pyragas, pigus, skanus, sveikas ir pasigamina itin paprastai, be jokių ten plakimų maišymų tepimų ir kitokių "navarotų".
Suberiat į didesnį puodą avižas, uždedat tirpinti sviestą mažiausiam turimam puode ant minimalios ugnies. Kol tirpsta, kitam indelyje išmaišot kiaušinius, grietinę ir kondensuotą pieną. Ištirpusį sviestą supilat ant avižų ir šaukštu išmaišot, kad visos biškį to riebaliuko gautų. Imat skardą, kurioje kepsit, išklojat kepimo popierium, suberiat sviestuotas avižas ir tiesiog ant jų supilat tai, kas gavosi sumaišius kiaušinius su grietine ir pienu. Tada imat saują ar dvi riešutų, greit peiliu juos pasmulkinat ant kokios pjaustymo lentutės ir užbarstot ant pyrago. Orkaitėj nustatom 180C temperatūrą, kepam apie 25 min, kol riešutai ir pyrago viršus taip seksualiai paruduos (čia jau irgi skonio reikalo, kam šviesiau gražiau, o kam tamsiau..;)) Skanaus!
Sounz gud! O avizu pakelis, cia suprask tos "Mylyn paras" kur buna dezutemis aviziniai dribsniai ar kokio puse maiskiu. Sorry, avizu mano namuose nebuvo dar niekad. As grikiu kose verdu..
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiok, aciu! ;)
AtsakytiPanaikintiVidule! Gavosi! :D Linkejimai Andromedai ir aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiAs kepiau tokioj mazesnej skardelej (mazdaug puse standartines orkaitines skardos dydzio), tai man uztruko 60 min. kol graziai irudo.
Kita karta bandysiu didziojoj skardoj plonai isklot avizas ir uzliet "padazu".
Labai, labai liux pyragas. Tie, kas darzelyje nevalge, apsigavo:)
AtsakytiPanaikinti