2009 m. vasario 4 d., trečiadienis

Vicky Christina Barcelona arba su kuo valgyti tapas (Irute, čia tau dedikuoju:))

Pratęsiant "mondo bongo" nuotaikas, vienas karščiausių gražiausių gyviausių ir temperamentingiausių miestų, kuriuose yra tekę būti - Barselona. Architektūra tokia, kur niekur turbūt daugiau nepamatysi, pirmą dieną tai vaikščiojau užvertusi galvą į pastatų viršūnes, nes tie susukti kaip iš Kalėdinių meduolinių namukų papuošimų bokšteliai, arkos, spalvos..architekto Antoni Gaudi įtaka jaučiama visoj Barselonoj. Las Ramblas gatvė, jų pagrindinė, kurioje verda gyvenimas dieną naktį, La Sagrada Famiglia katedra, prie kurios kad įeiti tenka nemažą eilę atstovėti, Gullio parkas..tikrai rekomenduoju, nuoširdžiai. O vakare, kai sutemsta, geriausia vieta įvertinti viso miesto grožį, yra atrakcionų parkas. Jis turi apžvalgos ratą, plius pats yra ant kalno. Atsiveria tokia fantastiška panorama, kad gniaužia kvapą. Pamenu, as net apsiverkiau iš gražumo ir didingumo..

Filmas, kurį ne taip senai parodė ir pas mus, atgaivino prisiminimus iš kelionių ir taip užspirgėjau vėl ten nukeliauti, kad jau užsibrėžiau sau tikslą rudenį mirk gyvenk savaitgalį praleisti Barselonoj. Jei apie filmą, paskutiniu metu mano topas "Vicky Christina Barcelona":
-aktoriai visi kurie labai patinka (Javier Bardem iš filmo "Šioje šalyje nėra vietos senukams", Penelope Cruz, suvaidinusi čia idealiai jai tinkančią rolę, tokią nevaldomą neprognozuojamą isterikę ispanę, o dar tas akcentas, mmmmm... ir Scarlett Johansson, labiausiai bent man įstrigusi iš filmo "Lost in translation")
-filmo soundtrackas superinis, pasiklausai pirmą dainą "Barcelona", ir širdyje tokia lengvutė vasara iškart
-ką sudominau, čia galite užmest akį
http://www.youtube.com/watch?v=AUMZs_2GVyQ&feature=related

Šitą filmą rekomenduoju žiūrėti prieš miegą, su gero (būtina sąlyga!) raudono vyno buteliu ir pasidarius keletą ispaniškų tapas, kad geriau įsijausti. Paprasčiausias ir kartu skaniausias receptukas, greitai padaromas (beje, tapas kas nežinot yra tokie sumuštinukai su kokiais nors užtepais, labai panašūs į itališkas bruschetas), ...apie ką mes čia, aj, apie receptus, tai va..yra paskrudinti ciabbatos riekeles orkaitėje, kad apkeptų, per tą laiką smulkiai supjaustyti šviežią pomidorą ar du, šviežią baziliką susmulkinti, bet ne per smulkiai, sumaišyti su trupučiu alyvuogių aliejaus, trupučiu modenos acto (nebūtinai, bet man skaniau), tada apkepusias duonos riekeles įtrinti česnaku, apibarstyti druska ir uždėti ant jų pomidorus su bazilikais. Tada dar jau paruoštas tapas pabarstyti šviežiai sumaltais pipiriukais. Labai labai paprasta, labai labai skanu, labai labai tinka prie filmo ir prie vyno. Kas mėgstat, dar skanu ančiuvio truputį užsidėti ant sumuštinuko, tik nesugalvokit jo pakeisti tunu, nes tada visas taurus ispaniškas reikalas pavirs tokiu lietuviškai riebiu buterbrodu:), fuj fuj. Gero žiūrėjimo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą