2009 m. vasario 14 d., šeštadienis

Greita duonelė su morkom ir graikiniais riešutais prie savaitgalio sriubos ar salotų

Atradau visai įdomų receptą, rytoj išbandysiu. Tai čia ir sau, ir draugams užrašau receptuką, kad nepamirščiau:) Duonelė su morkom ir graikiniais riešutais.

Reikia:
  • 350 g paprastų miltų
  • 150 g rupių miltų
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 šaukšteliai sodos
  • 150 g morkų, nuskustų ir sutarkuotų
  • sauja pakepintų graikinių riešutų
  • 300 ml natūralaus jogurto, lieso liesutėlio
  • 125 ml pieno, 2,5% riebumo

Įkaitinam orkaitę iki 230C. Sumaišom miltus, druską, sodą, įmaišom morkas, riešutus ir jogurtą, kartu pilam tiek pieno, kad tešla gautųsi tokia minkšta ir kartu pakankamai kibi.

Tada ant pabarstyto miltais paviršiaus suvoliojam duoną arba bandutes, dedam ant kepimo popieriaus, pabarstom miltais ir kišam kepti. Kepam pusvalandį, kol iškyla ir iškepa. Skanaus!

1 komentaras: