Šį patiekalą irgi minėjau. Vaikas mano nekaifuoja nuo sriubų, matyt kaip ir daugelis vaikų. Tačiau ši bent jau esamuoju momentu yra jo reitinguose pakankamai aukštai, netgi sako, kad skaniausia sriuba iš visų. Man tas labai tinka, nes gaminasi lengvai, greitai, pigiai ir tikrai yra sveika (juk daržovės sveika??). Be to, čia puikiausias būdas sumaitinti vaikui (o ir sau bei svečiams) tokių daržovių, kurių normaliom aplinkybėm turbūt nei vienas geruoju nevalgytų. Turiu omeny Briuselio kopūstus, salierus, ropes ir pan. daug vitamino "š" turinčias daržo "gėrybes".
Reikės:
-vieno-dviejų pakelių šaldytų daržovių rinkinio "Osennyj sup" (yra tiek Rimi, tiek Maximoj tikrai, šaldytų daržovių skyriuje)
-daržovių sultinio kubelio (nebūtinai, ten tų visų E daugoka, tai jei nedėsit, tada tiesiog daugiau druskos)
-vandens iš krano :)
-grietinė/wasabi optional
Užverdam vandenį, suverčiam šaldytas daržoves, kai užverda vėl, įmetam kubelį sultinio, pamakaluojam viską, pagal skonį pridedam druskos, jei norisi, pipirų, jei norisi, dar kokių nors prieskonių, bet man asmeniškai daržovių sriubos norisi kuo natūralesnio skonio. Paverdam neilgai, kol morkytės apverda. Beje, aš dažnai vieną pakelį daržovių mišinio pakeičių pakeliu šaldytų morkų, tada sriuba būna gražios geltonos spalvos (kitaip būna labiau žalia) ir bent man skanesnė, švelnesnė. Apvirusią sriubą supilam į blenderį (čia toks kokteiliams plakti aparatas, bet idealiai tinka daryti trintoms sriuboms), paplakam kol susitrina daržovės (čia greit gaunasi) ir supilam atgal į puodą. Užburbuliuoja ir basta. Pilam į lėkštes, pagal skonį dedamės grietinės (taip valgo mano vaikas) arba wasabi (taip valgau aš ir vaišinu draugus). Skaniausia su šviežia ciabatta.
Tarp kitko, kas nebandėte, wasabi nežmoniškai tinka su bulvių koše. Rimtai. Tik svarbu nepadauginti:)
2009 m. vasario 3 d., antradienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą