2009 m. vasario 10 d., antradienis

Bufallo wings su mėlynojo sūrio padažu - o čia tikrai gerasis receptas iš Olive žurnalo, ant griliaus, viskas kaip ir prašei:)

  • 1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, traiškytos
  • 50g sviesto
  • 400g skardinė pomidorų
  • 2 arbat.š. aitraus pipirų padažo
  • 1 kg vištienos sparnelių
  • kajeno pipiriukų

Mėlynojo sūrio padažui:

  • 100g Rokforo, gorgonzolos arba stiltono sūrio
  • 140 ml grietinės
  • 2 arbat.š. majonezo
  • 1/2 citrinos sulčių
  1. Sutrinat sūrį dubenyje, įmaišot grietinę, majonezą, citrinos sultis ir prieskonius. Uždenkit ir kiškit į šaldytuvą iki kol prireiks (galima iš vakaro pasidaryti).
  2. Česnaką su svogūnu pakepinate ant sviestuko ant nedidelės ugnies kol suminkštėja, maždaug 10 minučių. Pridėkite pomidorus, dar pakaitinkit apie 7-8 min. Tada įmaišot aitrių pipirų padažą ir viską sutrinat blenderyje iki tirštos masės.
  3. Sparnelius gerai padruskinat, įtrinat paprastais pipiriukais, dar kajeno pipiriukų ir kepat sau ant griliuko, vidutinio karštumo, 25-30 min reguliariai vartant.
  4. Pamurkdote aštriame padaže, tada dedat į lėkštę ir kartu statote indą su mėlynojo sūrio padažu.

Artūrai, tai kada kvieti degustacijai???

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą