- 1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės česnako, traiškytos
- 50g sviesto
- 400g skardinė pomidorų
- 2 arbat.š. aitraus pipirų padažo
- 1 kg vištienos sparnelių
- kajeno pipiriukų
Mėlynojo sūrio padažui:
- 100g Rokforo, gorgonzolos arba stiltono sūrio
- 140 ml grietinės
- 2 arbat.š. majonezo
- 1/2 citrinos sulčių
- Sutrinat sūrį dubenyje, įmaišot grietinę, majonezą, citrinos sultis ir prieskonius. Uždenkit ir kiškit į šaldytuvą iki kol prireiks (galima iš vakaro pasidaryti).
- Česnaką su svogūnu pakepinate ant sviestuko ant nedidelės ugnies kol suminkštėja, maždaug 10 minučių. Pridėkite pomidorus, dar pakaitinkit apie 7-8 min. Tada įmaišot aitrių pipirų padažą ir viską sutrinat blenderyje iki tirštos masės.
- Sparnelius gerai padruskinat, įtrinat paprastais pipiriukais, dar kajeno pipiriukų ir kepat sau ant griliuko, vidutinio karštumo, 25-30 min reguliariai vartant.
- Pamurkdote aštriame padaže, tada dedat į lėkštę ir kartu statote indą su mėlynojo sūrio padažu.
Artūrai, tai kada kvieti degustacijai???
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą