Jamam:
- baltos žuvies, man geriausiai pavyksta jei gaunu nusipirkti šviežios pangasijos filė, bet turbūt tiktų bet kokia žuvies filė, svarbiausia, kad be jokių kaulų
- vieną didelį porą
- pakelį šaldytų morkyčių (aišku, jei tinginiu nesergat, galima pačiam skusti ir pjaustyti šviežias morkas)
- 2-3-4 bulvytes (priklausomai nuo dydžio, jei mažesnės, tai 4, jei didesnės, tai 2 ir kaip mėgstat)
- druskos, pipirų, smulkintų lauro lapelių
- stiklinė pieno (jei norisi riebiau, tada grietinėlės)
Užkaičiam troškinių puodą vandens, porą supjaustom griežinėliais ir dar per pusę, metam į verdantį vandenį, pjaustom bulves ir (jei ne iš šaldytų gaminat) morkas, smulkiai, metam irgi į puodą ir verdam kol morkytes suminkštėja. Porai turėtų suvirti beveik į nematomus. Susipjaustom taip pat gabaliukais žuvį, apibarstom ją pipirais, druska, lauro lapeliais, pamaišom, kad apliptų gabaliukai ir tegu sau guli dubenėlyje. Kai jau visos daržovės valgomo minkštumo (per 15-20 min), sumetam žuvį, įpilam stiklinę pieno ir leidžiam jai pavirti (dar apie 10 minučių maksimum). Viskas, troškinys gatavas.
Jei mėgstat, ar trūksta sūrumo, tinka įsipilti sojos. Bet bent jau man jis labai skanus toks natūralus, be jokių daugiau priedų. Toks nei sriuba, nei troškinys, tinka ir vaikams, ir suaugusiems, ir didesnei kompanijai. Su baltu vyniuku ir šviežia balta duona, ciabatta pvz, niam niam. Skanaus!
Sitas gal ir nieko, bet labai jau su Astos poreikiais (ta dalis kur "jokiu riebalu" ir "lieasas" - nelabai).
AtsakytiPanaikintiTu vat koki paziuretum receptuka Buffalo Wings ;)
Sitas absoluciai nerealus! Ir dar valgyt reikia is Vidules graziuju bliudeliu.. mmmm....!!! Tai, kad be riebalu, skonio negadina, Arturai. ;)
AtsakytiPanaikintiP.s. taip iki siol to troskintuvo ir nenusipirkau, blemba..