2009 m. vasario 19 d., ketvirtadienis

Dar apie tapas arba kumpio ir rikotos uztepas su pistacijomis

Ant ciabbatos arba skrudintos šviesios kitokios duonelės amamam:

  • 200 g prosciutto cotto (kumpio) - dėjau perpus mažiau ir tai buvo per sūru
  • 250 g ricotta
  • 50 g sviesto (nedėjau)
  • 20 g pistacijų (nesūdytų)
  • 1-2 skiltelės česnako (nereikia originaliai, bet man aštrumo norėjosi)

Viską, išskyrus pistacijas į blenderį, susmulkinam, suberiam stambiau kapotas pistacijas, dedam į kokią formelę ir kišam valandai į šaldytuvą. Ištraukiam, tepam ant duonos ir čepsim. Nelengvas ir labai sotus užkandis prie arbatos plepant su draugais ar žiūrint filmą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą