Originalus receptas
Šokolado masei:
- 85 g sviesto
- 115 g juodo šokolado
- 130 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 70 g miltų
- šaukštas nesaldintos kakavos miltelių
- druskos
- 1 a.š vanilės ekstrakto
Sūrio masei:
- 200 g kreminio sūrio (Philadelphia)
- kiaušinio trynys
- 75 g cukraus
- 1/8 a.š. vanilės ekstrakto
Sviestą ir šokoladą ištirpinti puode ant nedidelės ugnies. Nuimti nuo kaitros, įmaišyti cukrų, po to kiaušinius, vėliau miltų, kakavos ir druskos mišinį, tada vanilę ir šokolado gabaliukus. Tešlą lygiu sluoksniu paskleisti folija išklotoje skardoje (naudoju 25cm tortinę).Kitame inde paruošti sūrio sluoksnį - išmaišyti kreminį sūrį su tryniu, cukrumu ir vanile. Paskleisti ant šokolado masės, peiliu arba mediniu pagaliuku 'pakapstyti' taip, kad šokoladas pasimaišytų su sūrio mase.Pašauti į 180C karštumo orkaitę, kepti 35 min. Atvėsinti, pjaustyti, ragauti. Nepersivalgyti.
Adaptuota pagal Vidą (Giedrė liepė rašyti)
Šokolado masei:
- 85-100 g sviesto
- 120 g juodo šokolado
- 70 g cukraus
- 2 kiaušiniai plius 2 baltymai
- 120-140 g miltų (dedu iš akies, tai bala žino kiek tiksliai, bet kad potirštė butu tešla)
- druskos vos vos
Sūrio masei:
- 3 pakeliai "Mūsų švelniosios varškės" (liesesnis ir pigesnis "Philadelphia" pakaitalas)
- 2 kiaušinio tryniai
- 70 g cukraus
- 2 šaukštai Dansukker vanilinio cukraus (to su tikra malta vanile)
Sviestą ir šokoladą ištirpinti puode ant nedidelės ugnies. Kitam puode išplakti kiaušinius su baltymais, supilti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišyti (su mikseriu, viens ir viskas), supilti ištirpusį šokoladą su sviestu, druskos biškutį, išmaisyti šaukstu ir pilti į kepimo skardą (aš ją iškloju kepimo popierium, kad nereiktų vargti tepliojant sviestais). Kitame inde paruošti sūrio sluoksnį - išmaišyti "Mūsų švelniąją" su tryniu, cukrum ir vanile. Paskleisti ant šokolado masės, peiliu arba mediniu pagaliuku 'pakapstyti' taip, kad šokoladas pasimaišytų su sūrio mase.Pašauti į 180C karštumo orkaitę, kepti 35 min. Atvėsinti (tik tiek, kad nenusideginti burnos), pjaustyti, ragauti šiltą. Nepersivalgyti. (suvalgiau ketvirtį blekos, neįmanoma sustoti)
Taip jau susikloste, kad Tavo bloga skaitau vakarais/naktimis. Ir kiekviena karta tenka sukaupti visa valia, kad nelipti is lovos ir nepradet barskinti puodais :)
AtsakytiPanaikinti